Alimentatia mamei care alapteaza
In perioada in care alaptam nu de putine ori am fost pusa in situatia in care m-am gandit de doua ori daca sa mananc sau nu un aliment de teama sa nu-i faca rau piticului, sa nu-i provoace colici sau alergii. Din cauza oboselii am fost de multe ori tentata sa mananc ceva dulce sau sa beau macar o cafea insa aceste mici placeri au mai avut de asteptat...pana cand bebele s-a plictisit de laptele lui mami si s-a gandit sa incerce si altceva.
Sa vorbim in continuare despre ce avem voie si ce nu sa mancam in perioada de alaptare:
- mama trebuie sa bea aproximativ 3 l de lichide pe zi din supa, 1 l de lapte, ceai de chimen, anason si fenicul ( care sa va spun sincer nu e prea gustos ) , compoturi. putem de asemenea sa mancam 300gr. branza, 400gr. carne, paste fainoase, 2 oua fierte, peste fiert, gratar, cascaval, nuci.
- nu se recomanda sa consumam: varza, mazare, fasole boabe, vinete, castraveti, rosii crude, maioneza, creme, smantana, prajituri cofetarie, frisca, condimente, prajeli, tocaturi, sucuri acidulate, fresh din citrice, cafea, ciocolata, cacao, alcool, tutun si fructe (pere,prune,struguri,pepene)
- copilul trebuie lasat la san, cu cat suge mai mult cu atat se va produce mai mult lapte (cam 1, 2 zile ii ia organismului sa se obisnuiasca cu o cerere mai mare de lapte)
- compresele calde pe san cu 15min inainte de supt ajuta mult
- masajul sanilor si masajul usor al mameloanelor
- si nu in ultimul rand suplimentele pt lactatie cumparate din farmacii sunt foarte eficiente:Galafor, Galactogil si ceaiurile combinate de fenicul chimen si anason.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu